Magánnyomozó cikkek, érdekességek

13 ügy, amit a magánnyomozó megoldhat Önnek

A magánnyomozó és az ügyvéd szakma külön-külön is működő szakterületek, de együttműködve érik el a tökéletes eredményt. Amikor 2004-ben elkezdtem a polgári életben szakmai tevékenységemet , még egyáltalán nem volt jellemző, hogy az ügyvéd és a magánnyomozó közösen kínálja szolgáltatásait az ügyfeleknek. Az első tapasztalatok alapján azonban hamar rájöttem, hogy munka területén olyan gyakran kapcsolódik össze a két szakma egy-egy ügy kapcsán, hogy sokkal célszerűbb, ha egy irodán belül nyújtunk teljes, mindenre kiterjedő segítséget ügyfeleinknek.

Tovább>>>

Üzleti titokvédelem

A legtöbb vállalkozás gazdasági, pénzügyi, üzleti titkai, egyéb, a sikeres működést biztosító eljárások, információk, módszerek jelentős értéket képviselnek, hiszen ezeken az információkon, azok minőségén, használóságán múlik a gazdasági versenyben elfoglalt pozíciója. A vállalkozások tekintetében az üzleti titkok önmagukban is nagy értéket képviselnek és kifejezetten nagy jelentőséggel bírnak versenyképesség szempontjából.

Tovább >>>

Fejvadászat (Dr. Borai Ákos írása)

Mit tehet a polgár a szökevény, a szökött, körözött bűnöző elfogására? Egyáltalán legitim-e hazánkban, az USA-ban olyannyira honos, a szökevények üldözésére szakosodott „bounthy hunters” intézménye? Vállalkozhat-e a polgár ilyesmire vagy pusztán - szemben az Egyesült Államok vadnyugati ihletésű gyakorlatával - pusztán kereshet-kutathat, ámde erővel aligha csaphat le a televízióban vagy mondjuk a hirdetőtáblán látott körözöttre, netán - a sértett megbízásából - a jogot semmibe vevő, az igazságszolgáltatás előtt bujdokló polgártársára?

Tovább >>>

Egy modell casting eseményei magánnyomozó szemmel

Megközelítőleg három-négy héttel ezelőtt történt, hogy egy hölgy ismerősöm a Facebookon nézegette a különböző modell-statiszta munkákat hirdető csoportokat, amikor felfigyelt arra a hirdetésre, ami miatt ez a cikk is elkészült.

Tovább >>>

Hűtlenség bizonyítása

Az érdeklődők közül többen arra szerettek volna adni magánnyomozói megbízást, - főleg hölgyek - hogy mivel csak vélelmezik azt, hogy meglévő kapcsolatukban egy harmadik személy is jelen lehet, ezért bizonyítsam be azt Nekik, hogy párjuknak nincs is külső kapcsolata, mert akkor kiderül, hogy feltételezésük alaptalan és így megnyugodhatnak.

Tovább >>>

Hogyan válasszon magánnyomozót? - Alapvető magánnyomozó válogatási tényezők

A Magyarországon aktívan jelenlévő magánnyomozó kínálat széles válogatási lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, így mindenki a saját maga elképzeléseinek, igényének, pénzügyi teljesítő képességének megfelelően tud választani a számára elfogadható piaci szereplők közül.

Tovább >>>