MAGÁNNYOMOZÓ ÉS ÜGYVÉD MUNKAKAPCSOLATA

Miért fontos egy magánnyomozónak a jogi támogatás?

Közhelynek tűnik, de mégis igaz, hogy a magánnyomozó munka változatos, nincs két egyforma ügy. Ez azt is jelenti, hogy esetenként pontosan az kell hozzá, amit a magánnyomozó szakma lehetőségei nyújtanak, és vannak többrétegű, komplex, jogi szaktudást is igénylő ügyek, ahol a jogi háttérrel együtt lesz igazán eredményes a magánnyomozói munka, de arra is van eset, hogy a megbízó számára a két szakma együttes igénybevétele hozza meg a várt eredményt. (pld:válóperek egyes részeiben)

A magánnyomozónak munkája során, az egyes ügyek megfelelő minőségű feldolgozása és a Megbízó érdekei szerinti eredmények elérése érdekében szüksége van a Polgári törvénykönyv, a Társasági jog, a Családjog és a Bírósági Végrehajtás előírásainak alapos ismeretére, de ettől függetlenül nem nélkülözheti a valós jogi tudással, tárgyalótermi tapasztalattal rendelkező ügyvéd szakmai támogatását.

Pld: a válóperek esetei  ügyvédi munkák és nem  magánnyomozói feladatok, de nekünk magánnyomozóknak is felelősségünk és érdekünk van abban, hogy az ügyfeleinknek a problémájuk megoldására mit és miért ajánlunk, a mi véleményünkre is alapozva az ügyfél milyen következtetéseket von le, milyen munkát végeztet el velünk, annak eredménye pedig  miként segíti a Megbízó érdekeinek érvényesülését.  Követés-figyelésVagyonkutatás

Irodatárs, ügyvéd, feleség egyben

Esetemben egy kedvező helyzet áll fenn, mivel a munkáimban közreműködő ügyvéd az irodatársam és egyben feleségem is, így Ön biztos lehet abban, hogy a nálam, folyamatban levő ügyében – annak munkám során történő aktuális jogi megítélése kapcsán - ha ez szükséges aktív, napi konzultációt folytathatok.
Abban az esetben, ha a magánnyomozói munkát megelőzően, ügyével kapcsolatban Önnek szüksége van ügyvédtől kapott jogi szakvéleményre is, akkor egy órányi ügyvédi-konzultációs óradíj kerül felszámításra.
Amennyiben Ön a munkám részét képező jogi segítséget nem igényli pl. már megszokott, ügyvédi kapcsolat miatt, akkor természetesen erre nincs szükség, hiszen ügyének megoldása érdekében szívesen működök együtt az Ön mindenkori jogi képviselőjével is.